strictly cars with character

HANDGESCHAKELDE TOYOTA GR SUPRA: #SAVETHEMANUAL

24 oktober 2022

Nee, de kop boven dit stuk is geen aansporing om de gebruiksaanwijzing te bewaren, maar roept op de auto met handbak tot een beschermde soort te verheffen. Le Mans winnaar Toyota heeft zich krachtig gecommitteerd aan deze missie en brengt daarom een Supra met een heerlijke handbak.

Toch nog even over die gebruiksaanwijzing; ik zou ze niet graag de kost geven, al die volwassen kerels die niet (meer) weten hoe een handbak werkt. Jammer. Dezulken vormen echter niet de doelgroep van de handgeschakelde GR Supra. Nee, dat zijn de puristen die met hun vele smeekbeden uiteindelijk een willig oor vonden bij Akio Toyoda, die overigens wordt gerekend tot de vijf ‘Master Drivers’ die de fijnafstemming van alle nieuwe Toyota’s voor hun rekening nemen. Eén van de andere vier is de aimabele Belg Herwig Daenens, die we troffen op het nabij Sevilla gelegen Circuito Monteblanco.

WAKU-DOKI
Daenens bleek om voor de hand liggende redenen goedgemutst. Het voorbije weekeinde had Toyota de WRC-rally in Portugal gewonnen en de testrijder had ook nog een paar dagen spelen met GR-producten op Monteblanco in het vooruitzicht. De beloning voor vele maanden hard werken en testen op de Nordschleife om de GR Supra perfect ‘op punt’ te krijgen.

Alledrie de GR-modellen van Toyota met drie pedalen werden ‘grootgebracht’ op de Nordschleife, maar inmiddels heeft ’s werelds grootste automerk ergens tussen Tokio en Nagoya een enorm testcentrum gebouwd, met een lange testbaan die veel overeenkomsten vertoont met het genadeloze asfaltlint in de Eifel.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 6/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer