strictly cars with character

De Daily Driver van Vincent Ketelaars is een Audi S4 Cabriolet uit 2006

28 oktober 2022

De Daily Driver van Vincent Ketelaars is een Audi S4 Cabriolet uit 2006: “De zoektocht duurde bijna vier maanden. Toen zag ik hem op een Duitse occasionsite staan, diep in Oost-Duitsland, tegen de Tsjechische grens. Ik kocht hem direct en ongezien met de gedachte ‘Liever deze met wat werk eraan, dan een perfecte, maar kleurloze.’”

Met wie hebben we het genoegen?
"Ik ben Vincent Ketelaars, 47, afkomstig uit Druten. Ik ben partner bij adviesbureau ERAC, waar we werken aan (Europese) programma’s voor regionale economische ontwikkeling in Nederland."

Welke auto rijdt u?
"Een Audi S4 Cabriolet uit 2006. De autohobby is ook echt wel Audiliefde. Voor zakelijk gebruik heb ik er een Audi A6 bij, de zesde op rij. De volgende wordt vermoedelijk volledig elektrisch, maar de S4 met zijn V8 is een uitstervend ras dat ik blijf koesteren."

Waarom koos u voor deze auto?
"Al heel wat jaren wilde ik voor de zonnige dagen een cabrio, want ik hou van het gevoel van vrijheid met de wind rond je hoofd. Eind 2013 begon ik met zoeken. Ik heb van alles overwogen, maar werd steeds weer aangetrokken door de open Audi A4 van deze generatie. De A5 was zeker moderner, maar vond ik minder tijdloos. Omdat de keuze op de A4 viel kon ik binnen mijn budget naar een S4 V8 op zoek. Ik wist precies hoe mijn ideale auto er uit zou moeten zien. Sprintblauwe lak, maanzilver leer en de standaard S-wielen. Ik hou hem origineel en in topstaat. Dit jaar passeert de teller pas de 100.000."

Hoe komt u aan dit exemplaar?
"De zoektocht duurde bijna vier maanden. Toen zag ik hem op een Duitse occasionsite staan, diep in Oost-Duitsland, tegen de Tsjechische grens. Ik kocht hem direct en ongezien met de gedachte 'Liever deze met wat werk eraan, dan een perfecte, maar kleurloze.' Een importvriend haalde hem voor me op en leverde hem op een zonnige lentedag af. De kap kon dus meteen naar beneden."

Waarvoor gebruikt u de S4 zoal?
"Voor alle ritten op zonnige dagen. Ik zeg vaak 'als ik om zeven uur ’s ochtends en zeven uur ’s avonds open kan rijden, ga ik dakloos naar kantoor.'”

Wat is z’n beste eigenschap?
"De achtcilinder motor! De leukste snelheid is tussen de 30 en 80 kilometer per uur. Dan hoor je de motor heerlijk grommen. Daarboven verwaait het geluid in de wind. Ik ben ook elke keer blij als ik even in de garage moet zijn en ‘m zie staan."

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer