strictly cars with character

Lucid Air: lucide

10 maart 2023

Onze hoofdredacteur is geen groot liefhebber van elektrisch aangedreven en/of (quasi-)autonoom rijdende auto’s. Maar wél van comfortabele Amerikaanse. Thomas Bangma zag het onlangs in Hilversum gebeuren; de ontluikende liefde van Carlo Brantsen voor de Lucid Air.

Het merk Lucid is wijselijk neergestreken aan de rand van de Hilversumse wijk Trompenburg. Nog net voor het einde van 2022 opende het daar, in navolging van Zürich en München, een stijlvolle showroom, midden in Het Gooi en op maximaal elektrische fietsafstand van de villa’s van diverse succesvolle (media)ondernemers.

Mercedes, BMW

Daags voor de bruisende opening van deze Lucid Studio(!) werden wij bijgepraat én een stukje rondgereden om alvast een idee te krijgen van welk comfort de Lucid-passagiers ten deel gaat vallen. Bestuurder: Jarno Middelbosch, directeur Marketing & Communications voor Europa, gestationeerd in Amsterdam. Voor Amerikanen is Hilversum immers een buitenwijk van Amsterdam, dus in dat licht moet je ook het grote accupakket met de navenante actieradius - uitvoeringsafhankelijk 650 tot 900 kilometer - van een Lucid zien. Het is uiteraard ook een lekker grote auto, formaat Mercedes S-klasse en BMW i7.


Terwijl Carlo achterin zat te spinnen van genoegen (goed hoorbaar dankzij de zalvende rust in het interieur) luisterde uw dienstwillige dienaar op de bijrijdersstoel aandachtig naar de technische uiteenzettingen van onze gastheer, waarover laten meer. Eerst maar een iets over de ambiance in de Lucid ‘Air’, anders gaan er wellicht lezers (die in vroegere tijden benieuwd waren naar het materiaal waaruit de klepzittingen waren vervaardigd) voortijdig afhaken. Welnu, de Lucid Air vormt een ruime, rustgevende, welhaast prikkelarme omgeving, die qua ecologisch verantwoord materiaalgebruik enigszins doet denken aan de vroegere Fisker Karma en - om ook maar even een actueel voorbeeld te noemen - de ‘zonneauto’ van Lightyear. Minimalistische/functionele luxe zou je het kunnen noemen.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 1/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer