strictly cars with character

CES 2019: autofabrikanten laten zich meer zien dan ooit

28 december 2018

Op 6 januari gaat de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) weer van start in Las Vegas. Elk jaar weer wordt de invloed van autofabrikanten groter.

Een paar jaar geleden werd de CES, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld, voor het eerst het decor waar automerken zich graag lieten zien. Auto’s zitten immers steeds voller met technologie en bovendien is de CES weer een nieuw podium om je te onderscheiden van je concurrenten.

Op de aankomende CES, vanaf 6 januari in Las Vegas, duikelen de automerken weer flink over elkaar heen. Zo zullen onder meer Audi, BMW, Fiat Chrysler, Ford, Hyundai, Kia en Honda vertegenwoordigd zijn.

Audi's drive-in bioscoop

Audi, sinds 2011 jaarlijks aanwezig op de CES, komt met twee vernieuwende technologieën naar de gokstad. Het eerste is een nieuw entertainmentformat ‘waarbij de reis de bestemming is’, aldus de Duitsers. De tweede technologie heet 'Audi Immersive In-Car Entertainment' en biedt de inzittenden entertainment terwijl de auto stilstaat. Of zoals Audi het zelf noemt ‘de volgende generatie van de drive-in bioscoop.’

Kunstmatige intelligentie van Kia

Kia toont tijdens de CES verschillende technologieën met kunstmatige intelligentie. Zo neemt het haar Real-Time Adaptive Driving (R.E.A.D.)-systeem mee naar Las Vegas. De technologie herkent op basis van kunstmatige intelligentie emoties en stemt daar het interieur en rijgedrag van de autonome auto op af.

Virtuele proefrit in de BMW iNEXT

BMW biedt op de beursvloer een testrit aan in de BMW Vision iNEXT. Virtueel dan, want de opvallende SUV gaat pas in 2021 de weg op. De Vision iNEXT moet een vergaande vorm van autonoom rijden bieden en zal ook zeer connectief zijn.

Nissan Leaf met meer actieradius

Van Nissan wordt een nieuwe Leaf-variant verwacht. Het huidige 40-kWh-model krijgt er een broertje bij in de vorm van een 60-kWh-versie. Diens elektrische actieradius zal zo’n 320 kilometer bedragen. Ook van de partij; de 322 pk sterke Leaf Nismo RC.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer