strictly cars with character

Duitse auto klassieker op de weg; alles wat jij wilde weten over de Opel!

23 augustus 2023

Gedurende de afgelopen eeuw heeft Opel met zijn goede engineering en stijlvolle ontwerpen zijn stempel gedrukt op de autowereld. Dit Duitse automerk heeft een rijke geschiedenis vol innovatie en heeft zich ontwikkeld van een kleine naaimachinefabrikant tot een van de grootste autofabrikanten ter wereld. We willen graag in de wereld van de Opel duiken en laten zien waarom juist dit merk zo speciaal is. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

 

De geschiedenis van de Opel

Opel gaat way back en werd al in 1862 opgericht door Adam Opel, in het Duitse Rüsselsheim. In de beginjaren van het bedrijf focuste Adam Opel en zijn team zich op het produceren van naaimachines. 36 jaar en een hele hoop ontwikkelingen verder, rolde in 1899 de eerste auto van de band. Sindsdien zet Opel zich keer op keer in om auto’s van hoge kwaliteit te ontwikkelen en produceren, waarmee ze een grote doelgroep raken; Opels zijn namelijk goed betaalbaar voor de meeste mensen. 

 

Betrouwbare prestaties

Een van de kenmerken die Opel onderscheidt, is zijn toewijzing aan betrouwbare prestaties. Of je nu in de stad rijdt, op het platte land wilt scheuren in jouw Opel of toch de snelwegen afzoeft in een Opel, je kan altijd rekenen op een lekkere rijervaring. de Duitse techniek en precisie van de ontwikkeling van de auto staan garant voor een lekkere wegligging en daarmee ook betrouwbaarheid; wat de omstandigheden ook zijn! 

 

Innoveren kan je leren 

Opel wilt innoveren; het bedrijf heeft altijd voorop gelopen als het gaat om innovatie in de industrie van de auto. Zo produceerde Opel de ‘Opel Kadett’; een schot in de roos want de auto kende een unieke zelfdragende carrosserie, wat op dat moment ontzettend revolutionair was. Sindsdien heeft Opel een reeks goede technologieën geïntroduceerd, zoals bijvoorbeeld geavanceerde veiligheidsfuncties en efficiënte motoren. Het is dus totaal geen wonder dat Opel auto’s hoog worden gewaardeerd op het gebied van technologie en innovatie! 

 

Opel in de autosport

Opel kent een opmerkelijke aanwezigheid in de autosport. Het merk heeft deelgenomen aan verschillende races en kampioenschappen. Hierbij werden vaak goede resultaten behaald. Motorsport is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Opel en draagt hier dan ook zeker aan bij; de deelname in motorsporten heeft geholpen om technische expertise te verhogen en het rijplezier van de auto’s te verfijnen! 

 

Tip!: Wil jij graag een Opel rijden als bedrijfswagen? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij Hedin Automotive, vraag informatie en bekijk de prachtigste Opel Occasion auto’s via hun website! 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer