De vernieuwde versie van de Seat Ibiza Cupra is nog sterker geworden. De auto heeft voortaan een 192 pk s" /> De vernieuwde versie van de Seat Ibiza Cupra is nog sterker geworden. De auto heeft voortaan een 192 pk s"> De vernieuwde versie van de Seat Ibiza Cupra is nog sterker geworden. De auto heeft voortaan een 192 pk s"> CARROS Magazine - Vernieuwde Seat Ibiza Cupra nog sterker
strictly cars with character

Vernieuwde Seat Ibiza Cupra nog sterker

1 september 2015

De vernieuwde versie van de Seat Ibiza Cupra is nog sterker geworden. De auto heeft voortaan een 192 pk sterke 1.8 TSI-motor aan boord.

Met die krachtbron sprint de Ibiza Cupra in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/h en is een topsnelheid mogelijk van 235 km/h. Volgens Seat is er echter toch een gemiddeld verbruik mogelijk van bijna 1 op 17.

De vernieuwde Ibiza Cupra heeft dus voortaan een 1,8 liter TSI turbo-benzinemotor  aan boord, in plaats van een 1.4 TSI. Dat levert niet alleen 12 pk extra vermogen op, maar vooral meer koppel. Dat steeg namelijk van 250 naar 320 Nm en is beschikbaar tussen 1.450 en 4.200 toeren. Om de kracht goed op het wegdek over te brengen beschikt de Ibiza Cupra over een elektronisch XDS sperdifferentieel en Cuora Drive Profile, waarmee de schokdemping en het stuurkarakter kan worden beïnvloed.

De vernieuwde Seat Ibiza Cupra is van buiten herkenbaar aan bi-xenon koplampen, LED-dagrijverlichting en LED-achterlichten. De auto rolt op 17 inch lichtmetalen wielen, heeft hoogglans zwarte buitenspiegels en een matzwarte diffuser in de achterbumper, waarin de trapeziumvormige uitlaat uitmondt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer