De dreigende boete voor VW vanwege sjoemelen met de emissietest in de VS - door de Amerikanen al 'dieselg" /> De dreigende boete voor VW vanwege sjoemelen met de emissietest in de VS - door de Amerikanen al 'dieselg"> De dreigende boete voor VW vanwege sjoemelen met de emissietest in de VS - door de Amerikanen al 'dieselg"> CARROS Magazine - VW 'dieselgate': verkoopstop in VS
strictly cars with character

VW 'dieselgate': verkoopstop in VS, aandeel daalt 18%

21 september 2015

De dreigende boete voor VW vanwege sjoemelen met de emissietest in de VS - door de Amerikanen al 'dieselgate' genoemd - heeft al enorme gevolgen. De beurskoers van VW daalde in Frankfurt vanmorgen zo'n 21 procent en de verkoop van de 2.0 TDI dieselmotor in de Verenigde Staten is gestaakt.

Een woordvoerder van het VW-concern heeft bevestigd dat de verkoop van viercilinder dieselmotoren is gestopt in de Verenigde Staten. VW moest deze stap wel nemen omdat de EPA (Environmental Protection Agency) de goedkeuring voor de modellen met tweeliter dieselmotor voor 2016 heeft ingetrokken. Volkswagen besloot ook te stoppen met de verkoop van gebruikte exemplaren van de betreffende dieselauto’s, de Volkswagen Jetta, Golf, Passat en Beetle en de Audi A3. Volkswagen heeft inmiddels veel promotionele video's over de zogenaamd schone diesels verwijderd van youtube en andere content daarover van social media.

De koers van het aandeel Volkswagen daalde deze ochtend al circa 21 procent en VW nam in de val ook andere autoconcerns en toeleveranciers mee, want de koersen van BMW, Daimler en Continental daalden ook rond de vier procent. Later op de dag liep het verlies voor de andere merken terug, maar VW zag 15 miljard aan beurswaarde verdampen en eindigde ruim 18 procent lager. 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer