Het vertrek van Martin Winterkorn bij VW is nog maar het begin van een ‘grote schoonmaak’ bij het concern. Er" /> Het vertrek van Martin Winterkorn bij VW is nog maar het begin van een ‘grote schoonmaak’ bij het concern. Er"> Het vertrek van Martin Winterkorn bij VW is nog maar het begin van een ‘grote schoonmaak’ bij het concern. Er"> CARROS Magazine - Meer koppen gaan rollen bij VW
strictly cars with character

Meer koppen gaan rollen bij VW

24 september 2015

Het vertrek van Martin Winterkorn bij VW is nog maar het begin van een ‘grote schoonmaak’ bij het concern. Er zullen nog meer koppen rollen, zo kondigde de Minister van Economische Zaken van de deelstaat Nedersaksen, Olaf Lies, aan.

Lies is tegelijk commissaris in de Raad van Toezicht bij het Volkswagen-concern. De deelstaat Nedersaksen heeft een belangrijk aandeel in Volkswagen en een doorslaggevende stem bij het nemen van beslissingen. Olaf Lies zei tegen de Bayerischen Rundfunk dat hij zich vrijdag als de volledige Raad van Commissarissen van VW bijeenkomt, zal bezig houden met de ‘gehele structuur’ van Volkswagen. Daarnaast heeft het VW-concern de Duitse justitie om hulp gevraagd om de schuldigen van het bedrog bij de emissietest op te sporen.

Inmiddels zijn er in Amerika al 37 aanklachten bij rechtbanken ingediend tegen VW en nog eens twee in Canada. Verschillende advocatenkantoren hebben hebben VW-kopers opgeroepen om zich bij de klagende partijen aan te sluiten. In de aanklachten wordt het VW-concern onder meer beschuldigd van bedrog, contractbreuk en overtreding van de wet. De juridische behandeling van deze aanklachten kan nog vele jaren duren en enorme hoeveelheden geld gaan kosten.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer