Uiterlijk 7 oktober zou VW een oplossing klaar moeten hebben voor de dieselfraude. Dat betekent dat op die dag du" /> Uiterlijk 7 oktober zou VW een oplossing klaar moeten hebben voor de dieselfraude. Dat betekent dat op die dag du"> Uiterlijk 7 oktober zou VW een oplossing klaar moeten hebben voor de dieselfraude. Dat betekent dat op die dag du"> CARROS Magazine - VW krijgt tot 7 oktober voor oplossing die
strictly cars with character

VW krijgt tot 7 oktober voor oplossing dieselfraude

28 september 2015

Uiterlijk 7 oktober zou VW een oplossing klaar moeten hebben voor de dieselfraude. Dat betekent dat op die dag duidelijk moet zijn of alle geleverde dieselmodellen voldoen aan de emissienormen. En als dat niet zo is, zou er een oplossing bekend moeten zijn op 7 oktober.

Volgens Bild am Sonntag zou het Kraftfahrt Bundesamt (KBA), de national autoriteit om het gebied van de toelating van auto’s tot het verkeer, dit ultimatum hebben opgelegd aan Volkswagen. Indien VW de gewenste gegevens niet op tijd zou kunnen aanleveren, dreigt de KBA met het intrekken van de typegoedkeuring van auto’s die verdacht zijn. Dat zou automatisch betekenen dat deze auto’s vanaf die dag in Europa niet meer kunnen worden verkocht, dat ze niet legaal zijn.

Bild am Sonntag schreef ook in bezit te zijn van een brief uit 2007 waarin toeleverancier Bosch waarschuwt dat de software voor de dieselmotoren niet legaal was voor gebruik op de weg en alleen mocht worden gebruikt voor testdoeleinden.

Inmiddels heeft Volkswagen in de Verenigde Staten een speciale website gelanceerd die alle vragen van klanten moet beantwoorden. In Nederland of Europa zijn daartoe nog geen initiatieven genomen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer