De verkoop van auto’s van het VW-concern die verdacht worden van dieselfraude is gestopt. Het gaat om auto’s " /> De verkoop van auto’s van het VW-concern die verdacht worden van dieselfraude is gestopt. Het gaat om auto’s "> De verkoop van auto’s van het VW-concern die verdacht worden van dieselfraude is gestopt. Het gaat om auto’s "> CARROS Magazine - Verkoop VW’s met dieselfraude gestopt
strictly cars with character

Verkoop VW’s met dieselfraude gestopt

29 september 2015

De verkoop van auto’s van het VW-concern die verdacht worden van dieselfraude is gestopt. Het gaat om auto’s die zouden moeten voldoen aan de Euro 5 emissienorm.

De verkoop van modellen die aan de Euro 6-norm voldoen gaat gewoon door. De Euro 6 emissienorm werd ingevoerd per 1 september 2014, maar er geldt altijd een overgangsperiode voor de verkoop van modellen die nog aan de oudere norm, in dit geval Euro 5, voldoen. Het gaat bij de modellen van de Volkswagen Group om de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda en in totaal om 4.100 auto’s, die mogelijk beschikken over software voor de motorsturing die foutieve uitstootwaarden produceert.

Een directielid van importeur Pon deelde hierover het volgende mee: "Wij hebben op dit moment geen informatie die duidelijk maakt dat wij deze motoren in Europa volgens de regels kunnen verkopen. Maar er is te weinig bekend om dat helemaal te kunnen uitsluiten.”

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer