Het ‘sjoemelen’ met motorsoftware om dieselmotoren schoner te maken in de emissietest dan in werkelij" /> Het ‘sjoemelen’ met motorsoftware om dieselmotoren schoner te maken in de emissietest dan in werkelij"> Het ‘sjoemelen’ met motorsoftware om dieselmotoren schoner te maken in de emissietest dan in werkelij"> CARROS Magazine - Dieselgate kan tot 78 miljard kosten
strictly cars with character

Dieselgate kan tot 78 miljard kosten

5 oktober 2015

Het ‘sjoemelen’ met motorsoftware om dieselmotoren schoner te maken in de emissietest dan in werkelijkheid (dieselgate), kan VW tot 78 miljard euro kosten.

Dat heeft de Zwitserse bank Credit Suisse berekend. In het gunstigste geval is het ‘slechts’ 23 miljard volgens de bank, maar het kan dus oplopen tot ruim het drievoudige. In dit bedrag is niet alleen opgenomen dat VW auto’s moet terugroepen en verbeteren, maar ook dat het bedrijf boetes moet betalen en eventueel zelfs instanties financieel moet compenseren. Ook het verlies aan beurswaarde op langere termijn is meegenomen in de berekening en de imageschade en de lagere omzet als gevolg van de imagoschade. Voor de directe kosten heeft de Volkswagen Group momenteel 21,5 miljard euro in kas. (Bron: Caradisiac)

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer