Volkswagen verliest elf procent van de potentiële kopers van het merk door de dieselgate affaire. Dat bl" /> Volkswagen verliest elf procent van de potentiële kopers van het merk door de dieselgate affaire. Dat bl"> Volkswagen verliest elf procent van de potentiële kopers van het merk door de dieselgate affaire. Dat bl"> CARROS Magazine - VW verliest klanten door dieselgate
strictly cars with character

VW verliest klanten door dieselgate

6 oktober 2015

Volkswagen verliest elf procent van de potentiële kopers van het merk door de dieselgate affaire. Dat blijkt uit een enquête van het Duitse Marktonderzoeksbureau Puls.

Voor de enquête werden tussen 30 september en 2 oktober 557 mensen ondervraagd en van hen waren 283 voor de dieselgate affaire geïnteresseerd in de aankoop van een Volkswagen. Elf procent gaf dus te kennen geen auto meer van het merk te willen en nog eens 35 procent zei af te wachten hoe de affaire zoal aflopen. Iets meer dan de helft van de ondervraagde personen zei nog wel geïnteresseerd te zijn in de aankoop van een VW.

Mannen en ouderen zeiden vaker geen VW meer te willen, respectievelijk 14 en 16 procent. Onder de 50 jaar zei tien procent geen VW meer te willen en bij de vrouwen was het maar vijf procent. Tweederde van de ondervraagden denkt dat VW niet het enige concern is dat sjoemelt met de uitstoot van NOx. Slechts elf procent denkt dat het een pure VW-kwestie is. De helft van de geënquêteerden is bovendien van mening dat alle Duitse autofabrikanten aanzien hebben verloren door de affaire.

Een derde van de ondervraagde personen denkt verder dat de diesel op langere termijn imageschade heeft opgelopen, 36 procent denkt dat het van korte duur zal zijn.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer