Door dieselgate wil Volkswagen alle investeringen tegen het licht houden en mogelijk wordt daardoor de ni" /> Door dieselgate wil Volkswagen alle investeringen tegen het licht houden en mogelijk wordt daardoor de ni"> Door dieselgate wil Volkswagen alle investeringen tegen het licht houden en mogelijk wordt daardoor de ni"> CARROS Magazine - Dieselgate: mogelijk geen nieuwe VW Phaeto
strictly cars with character

Dieselgate: mogelijk geen nieuwe VW Phaeton

9 oktober 2015

Door dieselgate wil Volkswagen alle investeringen tegen het licht houden en mogelijk wordt daardoor de nieuwe VW Phaeton geschrapt.

Dat bericht is in verschillende Duitse media verschenen en wordt bevestigd door uitspraken van Bernd Osterloh, die namens de ondernemingsraad in de top van VW zit. “Als er een Phaeton komt, dan wordt het een elektrische auto met een actieradius van 500 kilometer die in 15 minuten kan worden opgeladen”, zo zei hij tegen persbureau DPA. Eerder deze week maakte Osterloh al toespelingen op het voortbestaan van de Phaeton, die altijd ver is achtergebleven bij de verwachtingen. Oorspronkelijk zou de nieuwe Phaeton eind 2016 verschijnen, maar dat is nu dus hoogst onzeker. De nieuwe top van Volkswagen gaat alle investeringen opnieuw bekijken omdat het geld vrij moet maken voor de gevolgen van dieselgate. De affaire met het sjoemelen met motorsoftware of de uitstoot van NOx alleen tijdens de test aan de emissiewaarden te laten voldoen, gaat vermoedelijk tientallen miljarden kosten.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer