Bij de miljarden die het VW-concern kwijt is aan dieselgate komt wellicht nog wat bij. Mogelijk wil de Du" /> Bij de miljarden die het VW-concern kwijt is aan dieselgate komt wellicht nog wat bij. Mogelijk wil de Du"> Bij de miljarden die het VW-concern kwijt is aan dieselgate komt wellicht nog wat bij. Mogelijk wil de Du"> CARROS Magazine - VW moet wellicht slooppremie terugbetalen
strictly cars with character

VW moet wellicht slooppremie terugbetalen

14 oktober 2015

Bij de miljarden die het VW-concern kwijt is aan dieselgate komt wellicht nog wat bij. Mogelijk wil de Duitse overheid de uitgekeerde slooppremie terug.

Volgens Manager Magazin controleert het Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (Bafa) momenteel of de slooppremie die werd uitgekeerd bij de aanschaf van circa 700.000 auto’s van Volkswagen, Skoda, Seat en Audi in alle gevallen terecht is geweest. De premie van 2.500 euro per auto werd verstrekt als een oude auto van minstens negen jaar oud werd ingeleverd en een nieuwe auto die minstens aan de Euro 4-norm moest voldoen zou worden aangeschaft. Indien er een nieuwe auto met VW-dieselmotor met sjoemelsoftware is aangeschaft, dan voldoet zo’n auto mogelijk niet aan de Euro 4-norm en is de premie daarmee onterecht uitgekeerd.

Hoeveel van de 700.000 verkochte auto’s een VW-dieselmotor met sjoemelsoftware hebben, wordt nog onderzocht. Bovendien moet worden vastgesteld of deze modellen de Euro 4-norm niet haalden. In principe is de slooppremie uitbetaald aan de autokopers, maar het VW-concern zou aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onterecht uitgekeerde premies. Het zou volgens de Duitse milieubeweging gaan om een bedrag van meer dan 100 miljoen euro. Het totale bedrag aan uitgekeerde slooppremies bedraagt 1,75 miljard euro. 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer