Voor eind oktober moet er al een strengere en meer realistische emissietest in Europa komen. Dat heeft EU" /> Voor eind oktober moet er al een strengere en meer realistische emissietest in Europa komen. Dat heeft EU"> Voor eind oktober moet er al een strengere en meer realistische emissietest in Europa komen. Dat heeft EU"> CARROS Magazine - Nog deze maand strengere emissietest
strictly cars with character

Nog deze maand strengere emissietest

15 oktober 2015

Voor eind oktober moet er al een strengere en meer realistische emissietest in Europa komen. Dat heeft EU-commissaris Elzbieta Bienkowska gezegd tegen Bild.

Een belangrijke verschil met alle tot nu toe voorgeschreven emissietests is dat de test in het werkelijke autoverkeer plaats vinden. “De tijd van laboratoriumtests is voorbij”, zo zei Bienkowska. “NOx-uitstoot moet in de praktijk worden gemeten”.

De eurocommissaris krijgt veel bijval voor haar plannen. Vanuit milieuorganisaties, politiek en andere organisaties klinkt een steeds luidere roep om realistische tests.

Gedwongen terugroepactie

Inmiddels is in Duitsland het geduld bij de instanties over de afwikkeling van het dieselschandaal door Volkswagen aan het opraken. Het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) dwingt VW nu om 2,4 miljoen auto’s die zijn uitgerust met dieselmotoren met sjoemelsoftware, terug te roepen naar de dealer. Volkswagen stelde eerder een vrijwillige terugroepactie voor, maar dat heeft de KBA geweigerd.

Vorige week werd bekend dat Volkswagen een software-oplossing heeft voorgesteld voor de motoren met 2,0 liter dieselmotor. Dat betekent dat deze auto’s een nieuwe motorsturingsoftware krijgen en daarmee zou VW in januari 2016 willen beginnen. Maar bij de 1,6 liter dieselmotoren is het ook nodig om onderdelen te vervangen en tot nu toe heeft VW daarvoor een termijn van bijna een jaar genoemd. Hoe het met de 1,2 liter dieselmotoren is gesteld, is nog niet bekend. VW heeft hiervoor nog geen oplossing bekend gemaakt en geen termijn genoemd.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer