Er blijkt een tweede stukje sjoemelsoftware te zijn ingebouwd in Amerikaanse VW-diesels van modeljaar 2016. Dat h" /> Er blijkt een tweede stukje sjoemelsoftware te zijn ingebouwd in Amerikaanse VW-diesels van modeljaar 2016. Dat h"> Er blijkt een tweede stukje sjoemelsoftware te zijn ingebouwd in Amerikaanse VW-diesels van modeljaar 2016. Dat h"> CARROS Magazine - Nog meer sjoemelsoftware in Amerikaanse VW
strictly cars with character

Nog meer sjoemelsoftware in Amerikaanse VW-diesels

16 oktober 2015

Er blijkt een tweede stukje sjoemelsoftware te zijn ingebouwd in Amerikaanse VW-diesels van modeljaar 2016. Dat heeft VW toegegeven aan Associated Press.

Tot nu toe was er sprake van één stukje software dat de motorsturing tijdens een emissietest beïnvloedt, maar er waren vermoedens dat er nog meer aan de hand zou kunnen zijn. VW zei aanvankelijk dat 2016-modellen niet zouden zijn voorzien van sjoemelsoftware, maar vorige week werd plotseling de aanvraag voor goedkeuring van 2016-modellen ingetrokken. Naar nu blijkt, is ook in deze auto’s een stukje software ingebouwd - afwijkend van dat in eerdere auto’s werd aangetroffen - dat de emissietest fopt.

Dit nieuws is een forse tegenvaller voor de VW-dealers, die orders voor 2015-modellen niet meer konden uitleveren, maar in plaats daarvan auto’s van modeljaar 2016 wilden leveren. Door de nieuwe ontdekking van dit stukje software, blijven Beetles, Golfs en Jetta’s van modeljaar 2016 in de haven opgeslagen en wordt ook de Passat die in de fabriek in Chattanooga, Tennessee wordt vervaardigd niet vrijgegeven voor verkoop.

De Environmental Protection Agency (EPA) onderzoekt hoe de software exact functioneert en kan besluiten om VW een nog hogere boete te geven dan de 18 miljard dollar die het bedrijf nu reeds boven het hoofd hangt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer