Renault heeft een concept car ontwikkeld om de Franse architect Le Corbusier, die een halve eeuw geleden overleed" /> Renault heeft een concept car ontwikkeld om de Franse architect Le Corbusier, die een halve eeuw geleden overleed"> Renault heeft een concept car ontwikkeld om de Franse architect Le Corbusier, die een halve eeuw geleden overleed"> CARROS Magazine - Renault eert Le Corbusier met concept car
strictly cars with character

Renault eert Le Corbusier met concept car

22 oktober 2015

Renault heeft een concept car ontwikkeld om de Franse architect Le Corbusier, die een halve eeuw geleden overleed, te eren.

De designstudie heeft niets te maken met het normale design van Renault, maar doet eerder een beetje denken aan recente concepts van Citroën. De auto heeft een erg massief front, heel slanke koplampen en een lange motorkap. Het dak loopt vloeiend over in de achterzijde, waar wederom slanke lichtunits zijn ingebouwd. De design studie biedt plaats aan twee personen. Het interieur is echter niet zichtbaar, dus niet af en onder de motorkap zit geen echte krachtbron, want de designstudie kan niet rijden. Hij is wel te bekijken vanaf 22 oktober tot 16 maart 2016 in de Villa Savoye in Poissy nabij Parijs. Die villa geldt als één van de meesterwerken van Le Corbusier.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer