strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Saab, Maserati en Opel

19 februari 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Victor Muller in het nauw, Maserati Levante toont zijn snoet en de Opel GT gaat knoploos.

Muller in het nauw

Victor Muller heeft nog altijd grootse plannen met Spyker, maar voelt tegelijkertijd de hete adem van de Zweedse justitie in zijn nek. En dat heeft alles te maken met de Saab-tijd van de topman. Hij wordt in Zweden – samen met vier andere oud-bestuurders - vervolgd voor het dwarsbomen van belastingcontroles.

Maserati Levante toont neus

De Maserati Levante komt al bijna onder het doek vandaan. Begin maart in Genève is het zover. De Italianen voeren de spanning op met de eerste teaser-beelden van hun eerste SUV. We zien een prominente grille, slanke brede koplampunits en een behoorlijk gewelfde motorkap. Wie de Kubang Concept uit 2011 er naast zet, ziet behoorlijk wat overeenkomsten.

Opel GT Concept knoploos

De heerlijk eigenwijze Opel GT Concept – ook te aanschouwen in Genève – toont nu zijn interieur. Naar de bedieningsknoppen is het lang speuren, want die zijn helemaal afwezig. Via touchscreen en stembediening zijn de commando’s te geven. Het conceptmodel beschikt verder over een Human Machine Interface (HMI), een systeem dat de voorkeuren van de bestuurder moet leren kennen en daar de auto-instellingen automatisch op aanpast.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer