strictly cars with character

Chevrolet Camaro ZL1: lekker ruig

16 maart 2016
Als je een 6,2-liter V8 onder de motorkap hebt met 650 pk, dan mag je dat best tonen. De Chevrolet Camaro ZL1 schreeuwt daarom in alles uit: ‘ik ben de snelste’. Op het moment dat de Chevrolet Camaro ZL1 in je achteruitkijkspiegel verschijnt, is de eerste reactie; ‘aan de kant’. De imposante 'flow-tie' grille lijkt immers op de opensperde bek van een wild dier. De streng kijkende koplampen daarboven en de gespierde motorkap met in contrasterede kleur gespoten powerdome doen daarbij ook al niet flauwtjes aan. In alles communiceert de ZL1 dat hij bovenaan de voedselketen staat. De sterkste Camaro van dit moment levert 650 pk en 868 Nm. Welke accelaratiecijfers daarbij horen maakt Chevrolet pas bekend op de New York autoshow volgende week, maar tegenvallend zal het niet zijn.

100 kilo lichter

De aanwezige brute kracht wordt geheel naar de achterwielen gestuurd, waardoor de krachtigste Camaro best wel van een drift houdt. Dat de ZL1 honderd kilo is afgevallen moet zijn manoeuvreerbaarheid verder vergroten. Schakelen gebeurt via een manuele zesbak of een tientraps automaat. Magnetic Ride luchtvering, een elektronisch differentieel en Launch Control; ze zijn allemaal aan boord. Net als instelbare rijmodi.

Interieur

In het interieur zien we een wijzerplaat die tot de 200 mijl loopt, digitale metertjes en een afgeplat sportstuur. Vanzelfsprekend zijn de sportieve rode accenten die je zo vaak bij krachpatsers tegenkomt van de partij net als riant zittende Recaro-sportstoelen. In het exterieur doet de snelle Camaro aan machtsvertoon door middel van verbreden wielkasten en 20-inch velgen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer