strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Maserati, Mini en Audi

19 april 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Levante binnenkort met V8? Mini zoekt superheld en Audi R8 krijgt een broertje.

Maserati Levante klaar voor een V8

De Maserati Levante is vooralsnog alleen leverbaar met V6-motoren, waarvan 430 pk sterke 3,0-liter uit de Levante S de krachtigste is. Door te beamen dat de 3,8-liter V8 uit de Quattroporte prima zou passen in de Levante, lijkt Maserati te suggereren dat er ook een V8-versie aanstaande is. Het vermogen zou dan ruim boven de 500 pk uitkomen.

Mini zoekt vijfde superheld

Mini wil het modelgamma graag uitbreiden met nog een model. Een vijfde superheld zoals de Britten het zelf noemen. Mini denkt eraan om de conceptcar Superleggera Vision uit 2014 te vertalen naar een productiemodel, maar er wordt ook gesproken over een sedan in plaats van de roadster. Ook de Rocketman – in 2011 als concept getoond - zou een goed uitgangspunt zijn voor een nieuw model. Op 16 juni – tijdens het eeuwfeest van BMW – krijgt de vijfde superheld meer vorm.

Audi R8 krijgt een broertje

Het Duitse magazine Auto Bild meldt dat Audi werkt aan de R6, een sportwagen die onder de R8 moet worden gepositioneerd, maar boven de Audi TT. De R6 zou samen met concerngenoot Porsche ontwikkeld worden en krijgt een middenmotor.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer