strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Alfa Romeo, Audi en Nissan

12 mei 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: sportieve Alfa Romeo SUV al dit najaar? Nissan denkt aan koop Mitsubishi en Audi A3 heeft een prijs.

Alfa Romeo Stelvio zeer sportief

De SUV-trend gaat ook aan Alfa Romeo niet voorbij. De Italianen willen met hun Stelvio – we verwachten hem dit najaar voor het eerst te zien op de autobeurs van Los Angeles -  een auto in de markt zetten met een zeer sportief DNA. De 510 pk sterke V6-motor uit de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio zou zomaar eens van de partij kunnen zijn.

Nissan wil belang Mitsubishi

Het noodlijdende Mitsubishi krijgt waarschijnlijk ‘hulp’ van een Japanse broeder. Nissan wil 34 procent van de aandelen van het merk kopen. Hoewel dat op papier geen meerderheidsbelang is, meldt de Japanse tv-zender NHK dat het praktisch om een overname gaat. Nissan zou 1,6 miljard euro in zijn concurrent willen investeren.

Audi A3 vanaf € 26.050,-

De Audi A3 is in een nieuw jasje gestoken en daarmee heeft hij ook een nieuw prijskaartje omgehangen gekregen. Vanaf net iets meer dan 26 mille is in het instappen in de driedeurs versie met 1.0 TFSI. Voor de Sportback begint de prijslijst bij 1250 euro meer en de Limousine zit daar weer 500 euro boven. De Audi A3 Cabriolet start bij dik 35 mille, met aan boord een 1.4 TFSI.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer