strictly cars with character

Vision Next 100: Toekomstvisies van MINI en Rolls-Royce

16 juni 2016
BMW is 100 en de rest van de concerngenoten viert dat feestje mee door net als de jubilaris met een Vision Next 100 te komen. Zie hier MINI’s autonome auto en een wel heel bijzondere Rolls-Royce.

MINI Vision Next 100

BMW investeert stevig in haar autodeelprojecten in Europa en de VS. Overzees is Seattle de debuutstad waar de 370 auto’s tellende vloot bestaat uit de BMW 3 Serie, de BMW i3 en MINI Coopers. Op termijn moet het deelautoprogramma ook een taxi-service bieden, waarmee de concurrentie met Uber en Lyft wordt aangegaan. Niet verwonderlijk is dat de MINI van de toekomst die nu is ontworpen ter ere van het honderjarig bestaan van concerngenoot BMW autonoom rijdend is. De MINI Vision Next 100 moet overal mensen kunnen oppikken benadrukt MINI. Verder ligt het accent bij de MINI Vision Next 100 op verregaande personalisering. Want bij autodelen wil je toch je eigen voorkeuren – dakkleur en verlichtingssferen - kunnen instellen.

Rolls-Royce Vision Next 100

Ook de volledig elektrisch aangedreven Rolls-Royce Vision Next 100 is volledig autonoom. Er is zelfs een gedigitaliseerde assistent aan boord in vorm van Eleanor. Precies, met een vette knipoog naar Eleanor Thornton alias The Spirit of Ecstasy. Wellicht interessanter is de aankondiging van Rolls-Royce dat het in de toekomst aan coachbuilding wil gaan doen. Op een standaard platform kunnen dan verschillende carrosserieën gebouwd worden, wat moet leiden tot one-offs.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer