strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Mercedes-Benz, Chevrolet en Porsche

8 augustus 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Mercedes-Benz wil eigen label voor elektrische modellen, nieuwe Chevrolet Corvette aan de stekker en Porsche 911 ongekend populair.

Mercedes-Benz geeft elektrische modellen eigen label

Mercedes-Benz komt de komende tijd – voor 2020 - zeker met twee elektrisch aangedreven sedans en met twee SUV’s op stroom. Volgens het Amerikaanse Bloomberg worden de nieuwkomers gerangschikt onder een eigen label, net zoals concurrent BMW dat doet met haar i-divisie. Met compleet nieuwe ontwerpen komt Mercedes-Benz echter niet. Haar stekkerauto’s zullen afgeleid worden van bestaande modellen.

Achtste generatie Chevrolet Corvette als plug-in

De huidige zevende generatie van de Chevrolet Corvette (uit 2014) lijkt in 2019 al opgevolgd te worden door de achtste. De kans is groot dat de nieuwe Corvette het eerste model is sinds z’n introductie in 1953 met de motor achterin. Althans, dat suggereert oud-topman Bob Lutz in een interview met Detroit News. Lutz denkt verder te weten dat de ‘Vette’ ook als plug-in hybride op de markt komt met vierwielaandrijving. Een elektromotor zou zich dan ontfermen over de voorwielen en een V8-benzinekrachtbron over de achterwielen.

Porsche 911 stuwt verkoop ‘supersporters’

Ten opzichte van het eerste half jaar van 2015 zit de ‘supersporter’ behoorlijk in de lift. Er werden namelijk 29 procent meer dure sportievelingen verkocht. De Porsche 911 is  met 307 verkochte exemplaren over de maanden januari t/m juni de onbetwiste lijstaanvoerder. Nummer twee, de BMW i8, reed slechts 26 keer uit de showroom. In het eerste semester van 2015 kon de 911 rekenen op 192 orders. De Ferrari 488 (plek 3) werd 21 keer verkocht, de Mercedes-Benz AMG GT (plek 4) 20 maal en de Bentley Continental (plek 5) werd 14 keer van een nieuwe eigenaar voorzien.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer