strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Bentley, Mercedes-Benz en MINI

21 september 2016
De Carros Nieuwsflash van woensdag 21 september: Bentley Bentayga Diesel kopieert Audi SQ7, Mercedes-Benz E-Klasse Estate voorzien van offroad-looks en MINI Clubman slooft zich uit als John Cooper Works.

Bentley Bentayga Diesel onthult specs

Begin volgend jaar komt de Bentley Bentayga ook als diesel. Nu is officieel bekendgemaakt – de geruchten waren er al - dat het om een 4,0-liter V8 gaat met 435 pk. De eerste productiediesel van Bentley ooit is samen met concerngenoot Audi ontwikkeld en krijgt twee turbo’s mee en beschikt net als de Audi SQ7 over een elektrisch aangedreven compressor. Het koppel bedraagt – gelijk aan de SQ7 - 900 Nm. De 0-100 km/u sprint verloopt in 4,8 tellen. Volgens Bentley is het de snelste diesel SUV ter wereld. Daar is niets aan gelogen, ware het niet dat de Bentayga Diesel de eer moeten delen met: jawel, diezelfde Audi SQ7.

Mercedes-Benz E-Klasse Estate krijgt offroad-looks

Bij Audi heten de stoere stattionwagons met offroad-looks al jaar en dag ‘allroad’. Bij Volvo vinden ze de term ‘Cross Country’ beter geschikt. Mercedes-Benz houdt het gewoon bij ‘All-Terain’, bewijst het met de nieuwe E-Klasse All-Terrain op basis van de E-Klasse Estate. Vanzelfsprekend is de auto voorzien van 4Matic-vierwielaandrijving en dikkere bumpers en wielkastranden zorgen voor het kloeke uiterlijk. De bodemspelling is ook iets ruimer, waardoor simpele stukjes offroad rijden geen probleem moeten vormen. De Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain trapt af met de 194 pk sterke E 220d, waarna een diesel met zescilinders volgt.

MINI Clubman als John Cooper Works

Om een MINI sportiever te maken wordt frequent de John Cooper Works-route gevolgd. Zo krijgt nu ook de Clubman de letters JCW achter z’n naam. De langgerekte MINI is voorzien van een 231 pk sterke 2,0-liter turbomotor en 350 Nm koppel. De motor is gekoppeld aan All4-vierwielaandrijving. De 0-100 km/u sprint verloopt in dik zes tellen. Tot de JCW-uitdossing horen onder meer 18-inch wielen, een sportuitlaat, Brembo-remmen, de nodige spoilers en badges en sportstoelen. De MINI Clubman John Cooper Works is per direct te bestellen vanaf 45.990 euro.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer