strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Chevrolet, Fisker en BMW

4 oktober 2016
De Carros Nieuwsflash van dinsdag 4 oktober: de Chevrolet Colorado ZH2 kiest voor waterstof, Henrik Fisker kan het niet laten en BMW lijkt bezig aan de i5.

Chevrolet Colorado ZH2: gigant op waterstof

De Chevrolet Colorado ZH2 ziet eruit of hij door niets of niemand af te stoppen is. Toch heeft de Amerikaanse landmacht de 2,22 meter hoge Colorado in eerste instantie niet gekozen om diens onverschrokken uiterlijk. De mastodont is namelijk voorzien van een brandstofcel en daar wil het leger een jaar lang mee testen. Het voordeel van een dergelijk waterstofvoertuig is immers dat hij stil is, veel trekkracht heeft en bovendien water als restproduct biedt. En dat kan weer levensreddend zijn bij missies in onhergbergzaam gebied.

Henrik Fisker kan het niet laten

Fisker Automotive is al een paar jaar ter ziele, en toch zagen we de Fisker Karma recent nog voorbij komen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de overname van het Chinese Wanxiang Group. Zij verruilde de naam Fisker in voor Karma en met de Karma Revero krijgt de Fisker Karma een nieuw leven. Nu heeft Henrik Fisker het op zijn heupen gekregen en is recent Fisker Inc. gestart, terwijl hij ook al actief is bij het Amerikaanse VLF Automotive. Kortom, van Henrik Fisker zijn we voorlopig niet af. Zijn bekende bravoure is hij ook nog niet verloren. Het eerste project van Fisker Inc. wordt een elektrisch aangedreven premium auto die voor een doorbraak moet gaat zorgen op het gebied van actieradius. Verder belooft het over snufjes te beschikken die revolutionair zijn. Kom maar op meneer Fisker!

‘BMW werkt aan de i5’

Konden we gisteren melden dat BMW een volledig elektrisch aangedreven X3 op de planning heeft voor 2019, vandaag duiken er beelden op van een mogelijke i5. Het gaat om patentekeningen van een grote hatchback met suicide doors en andere designkenmerken die we onder meer van de BMW i3 kennen. De afgelopen maanden liet BMW verschillende namen vastleggen – van i1 tot i9 – die de geruchten voeden dat het merk een breed assortiment aan elektrisch aangedreven i-modellen aan het voorbereiden is.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer