strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Alpine, MINI en BMW

17 oktober 2016
De Carros Nieuwsflash van maandag 17 oktober: Alpine wil nog in 2016 de showroom in, MINI Countryman krijgt een stekker en BMW i8 Spyder blijft nog even onder het doek.

Alpine maakt haast

En opeens gaat het snel bij Alpine. Nog dit kalenderjaar staat de coupé in de showroom, als we Michael van der Sande, de Nederlandse Managing Director bij Alpine, moeten geloven. Het eerste model van het legendarische Franse merk zal voor 80 procent gelijk zijn aan de Alpine Vision, die het al een aantal keren eerder aan het publiek toonde. Verwacht dus een sportief model – de Porsche 718 lijkt de grootste concurrent - met een 0-100 km/u sprint in circa 4,5 tel. Alpine denkt ook al aan een tweede model, een luxe en sportieve SUV die aansluiting moet vinden bij de Jaguar F-Pace en Porsche Macan.

MINI Countryman als hybride

Op de autobeurs van Los Angeles volgende maand neemt MINI haar nieuwe Countryman mee. De auto zal dan eveneens als plug-in hybride te rijden zijn, waarmee MINI leentjebuur speelt bij de 225xe Active Tourer van concerngenoot BMW. De hybride aangedreven Countryman beschikt over een totaalvermogen van 224 pk en een koppel van 385 Nm. De volledige elektrische actieradius zou ruim 40 kilometer bedragen, net als bij de 225xe.

BMW i8 Spyder pas in 2018

In 2012 zagen we de BMW i8 Spyder voor het eerst als conceptmodel. Sindsdien is het steeds gissen of – en wanneer – de auto daadwerkelijk in productie gaat. Harald Krüger, topman bij BMW, heeft nu gezegd dat we in 2018 dan echt de open BMW i8 kunnen verwelkomen. De reden voor de vertraging ligt in het feit dat BMW eerst de i8 Coupé een facelift wil geven, inclusief een ruimere actieradius.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer