strictly cars with character

MINI Countryman groeit en komt als plug-in hybride

26 oktober 2016
De nieuwe MINI Countryman is vandaag gepresenteerd. De belangrijkste wapenfeiten: hij is 20 centimeter langer, wordt leverbaar als plug-in hybride én verschaft 1.200 nieuwe banen bij Nedcar in Born. De nieuwe MINI Countryman meet liefst 20 centimeter meer dan z’n voorganger en dat is onder meer te merken in extra beenruimte voor de achterpassagiers. De achterbank is eveneens 13 centimeter te verschuiven om de achterpassagiers nog riantere zitplaatsen te geven. Ook de bagageruimte is flink gegroeid. Met de achterbank neergeklapt is er ruim 1.300 liter beschikbaar, ofwel meer dan 220 liter meer dan voorheen. De MINI Countryman is meer dan ooit een familieauto geworden en daar speelt de MINI Picnic Bench op in. Het is een uitvouwbaar zitgedeelte voor twee personen verwerkt in bagageruimte met comfortabele kussens. Voor als je onderweg even wilt uitrusten of dus zin krijgt in een spontane picnic.

Plug-in hybride

Met de MINI Cooper S E Countryman ALL4 heeft MINI voor het eerst een plug-in hybride in het aanbod. Deze vierwielaangedreven stekkervariant beschikt over een 1,5-liter driecilinder benzinemotor met 136 pk en een elektromotor met 88 pk aan vermogen, waarmee het systeemvermogen op 224 pk komt en het koppel 385 Nm bedraagt. De volledige elektrische actieradius moet rond de 40 kilometer liggen. Verder is de MINI Countryman leverbaar als driecilinder Cooper met 136 pk en als Cooper S met een 190 pk sterke viercilinder. Tot het dieselaanbod behoren de Cooper D met 150 pk en de 190 pk sterke Cooper SD.

1.200 nieuwe banen

Net als de de MINI 3-deurs en MINI Cabrio rolt de Countryman van de band in het Limburgse Born bij VDL Nedcar. De productie start op 2 november en om in de wereldwijde vraag te voorzien start VDL Nedcar met een tweeploegendienst. Dat moet ongeveer 1.200 nieuwe banen opleveren.

Februari 2017

Deze MINI Countryman staat vanaf 11 februari 2017 in de showroom en is leverbaar vanaf € 29.900,- zegt MINI. Als we de prijzen bij introductie bekijken zien we echter dat de goedkoopste MINI Cooper € 32.900,- kost, wat impliceert dat er op termijn nog een instapmodel op de markt komt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer