strictly cars with character

Italdesign tekent nu eens voor zichzelf

23 februari 2017
Italdesign heeft tal van modellen op haar naam staan, getekend voor andere merken. Nu brengen de Italianen een zeer sportief model uit onder eigen vlag. Aan het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw richtte Giorgetto Giugiaro Italdesign op. Het Turijnse ontwerphuis heeft sindsdien flink wat iconen op z’n naam staan. Denk maar aan de BMW M1, Lotus Esprit en de Maserati MC12. De ook alledaagse jongens als de eerste generatie Volkswagen Golf, de Fiat Panda en de Alfa Romeo Alfasud komen van de tekentafels van Italdesign.

Naamloos

Italdesign tekende dus vooral succesnummers voor merken, maar in Genève volgende maand staan de Italianen met een geheel eigen auto. De vooralsnog naamloze auto draagt de merknaam Italdesign Automobili Speciali.

Volkswagen-genen

Omdat Italdesign tegenwoordig tot de machtige Volkswagen Group behoort, is de sportieveling die het op de Autosalon presenteert onder meer schatplichtig aan de Audi R8. De 5,2-liter V10 aan boord van de auto zonder naam is van die Audi en ook de vierwielaandrijving komt bij het merk met de vier ringen vandaan.

Koolstofvezel

De carroserie van de auto is geheel opgetrokken uit koolstofvezel waarmee het model waarschijnlijk niet zwaarder is dan de Audi R8 en Lamborghini Aventador waar hij met een schuin oog naar kijkt. Die auto’s lopen beide tegen de 1.600 kilo.

Prijskaartje

De nieuwe Italdesign zal naar verwachting meer dan twee miljoen euro kosten en komt in een zeer beperkte oplage van slechts vijf exemplaren. Aan het eind van dit jaar wordt de eerste auto verwacht.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer