strictly cars with character

Nieuw boek ‘Porsche Drive – Stelvio’ eert ’s werelds beroemdste rij-route

16 oktober 2017
De Stelvio pas is met zijn 48 haarspeldbochten en hoogste punt op 2757 meter een iconische weg vol motorsporthistorie. Fotograaf Stefan Bogner en auteur Jan Karl Baedeker inspireerde het tot een 300 pagina-tellend koffietafelboek met een flink Porsche-sausje. De beroemde Stelvio pas bestaat al bijna 200 jaar. Tussen 1820 en 1825 werd de slingerende bergweg gebouwd voor militaire doeleinden door Carlo Donegani. De pas verbond het Hapsburgse rijk met Lombardije.

Iconisch

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekten de eerste autosport-fanaten de ‘Koningin van de Alpenpassen’ met zijn vele haarspeldbochten. En vanaf de jaren dertig helpen race-legendes als Hans Stuck, Rudolf Caracciola en Tazio Nuvolari de Stelvio aan een iconische status.

Luchtfoto's

Fotograaf Stefan Bogner en auteur Jan Karl Baedeker hebben de beroemde pas nu geportreteerd in een 300 pagina’s tellend koffietafelboel met de titel ‘Porsche Drive – Stelvio’. Via Luchtfoto’s, anekdotes en interviews proberen ze de magie en de schoonheid van de bergpas te vangen. Een aantal hoofdpersonages zijn sportieve Porsches uit heden en verleden, waarmee de Stelvio pas nogmaals wordt bedwongen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer