strictly cars with character

Lincoln Continental krijgt suicide doors terug

18 december 2018

De Lincoln Contintental viert in 2019 dat het tachtig jaar geleden het daglicht zag. De Amerikanen bouwen 80 special editions voorzien van een Continental-gimmick uit de jaren zestig: suicide doors.

Onder de vleugels van Ford bouwde Lincoln in 1939 haar eerste Continentals. Tot aan 2002 rolden de luxe Amerikanen van de band, totdat een productiestop volgde. In die lange productieperiode kreeg de Lincoln Continental een iconisch status, onder meer door z’n ‘suicide doors’. Dat foefje was overigens vooral iets van de jaren zestig, want de meest recente modellen moesten het zonder doen.

Comeback

Sinds 2017 is de Lincoln Continental weer terug in het modelgamma en daarmee net op tijd voor het vieren van z’n tachtigjarig bestaan in 2019. Dan komen er 80 special editions van de Continental uit en die zijn – je raadde het al – weer voorzien van de kenmerkende suicide doors. De Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition is ietsje langer dan de reguliere Continental, omdat anders de bijzondere deurconstructie niet zou passen. Doordat de hoek van achterdeuren 90 graden is, belooft de instap een stuk makkelijker te zijn. De bekende 3,0-liter V6 twinturbo met 400 pk is overigens ongewijzigd aan boord.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer