strictly cars with character

Nissan Leaf E+ gaat stekkervrees te lijf

10 januari 2019

De Nissan Leaf boert goed in ons land. Dankzij een bijtelling van 4 procent weet vooral zakenrijdend Nederland de auto te waarderen. Eén minpuntje; de nogal beperkte actieradius. De aankomende Nissan Leaf E+ weet daar wel raad mee.

Met z’n catalogusprijs van 37.290 euro valt de Nissan Leaf ook in 2019 geheel binnen het gunstige bijtellingstarief van 4 procent. Dat is dus voordelig je privékilometers maken naast je zakenritten. Een beetje slim moet je dan wel plannen, want de actieradius is hooguit 270 kilometer volgens de WLTP-cyclus.

Meer actieradius, meer power

Goed nieuws is er nu voor Leaf-rijders met stekkervrees. Deze week is de Leaf E+ gepresenteerd met een WLTP-actieradius van 385 kilometer. Aan boord is immers een 62 kWh-batterij en die presteert aanzienlijk beter dan het 40 kWh-accupakket. Bovendien beschikt de Leaf E+ over een sterkere elektromotor. Het huidige vermogen van 150 pk maakt plaats voor 217 pk.

Vanaf juni staat de Nissan Leaf E+ in de showroom. In maart wordt de vanafprijs bekend. Voorlopig heeft Nissan 5.000 exemplaren klaar staan voor Europa.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer