strictly cars with character

Vier op een rij: Mercedes-AMG presenteert A45 (S) en de CLA45 (S)

5 juli 2019

Een aardig Mercedes-AMG feestje is het op het Goodwood Festival of Speed, want het merk presenteert er de A45 én CLA45 en hun nóg sportievere S-varianten.

Laten we beginnen bij de AMG 45-versies van de A-Klasse en CLA. Die krijgen allebei een 2,0-liter viercilinder turbomotor aan boord. De ingenieurs bij Mercedes-AMG voerden ze op naar liefst 387 pk aan vermogen en 480 Nm aan koppel. Daarmee zijn ze weer een paar pk-tjes sterker dan hun voorgangers. Schakelen verloopt via de AMG Speedshift 8-automaat en de aandrijfkrachten worden naar alle vier de wielen gestuurd. De sprint van nul naar honderd verloopt in 4 tellen voor de A45. De CLA45 is slechts één tiende minder rap.

A45S en CLA45S

Omdat Mercedes-AMG toch lekker aan het onthullen was, presenteerde het in Engeland ook meteen de A45S en CLA45S. Beide modellen zijn eveneens voorzien van een 2,0-liter viercilinder, maar Mercedes-AMG heeft ze wel wat verbouwd om er 421 pk aan vermogen en 500 Nm aan koppel uit te krijgen. Hoewel fors meer vermogen dan de reguliere AMG 45-versies, zijn de A45S en CLA45S slechts één tiende rapper van hun plaats. Puur voor de stoplichtsprint hoef je topversies niet te verkiezen boven de ‘instappers’.

Verschillen

Op uiterlijk gebied verschillen de S-versies en de overige AMG 45-varianten wel van elkaar. De 18-inch wielen van de AMG 45’s worden overschaduwd door 19-inch exemplaren onder de S-uitvoeringen. En de grijze remklauwen van de A45 en CLA45 zijn bij de A45S en CLA45S geel gekleurd. Ook zijn de dubbele uitlaateindstukken bij de S-versies groter in doorsnee. In het interieur hebben de A45S en CLA45S gele afwerkingsdetails. Eveneens standaard op de 45S-en: de Drift-modus. De aandrijfkrachten gaan dan naar de achterwielen toe en daarmee kun je heerlijk spelen op het circuit.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer