strictly cars with character

Oh la la, dit is de Renault e-Plein Air

23 juli 2019

Vakantietijd, warm weer en de Tour de France. Franse sferen zijn niet ver weg. Het perfecte moment dus om kennis te maken met de Renault e-Plein Air; een elektriche one-off op basis van het beroemde model.

Renault heeft jammer genoeg geen intentie om de e-Plein Air in productie te nemen, maar het vandaag gepresenteerde studiemodel vraagt daar eigenlijk wel om. Het retro-ontwerp in combinatie met het open karakter van de e-Plein Air – geen portieren en geen dak – maken hem heel uitnodigend voor een zomerse rit.

4L

Renault Classic, Renault Design en onderdelenleverancier Melun Rétro Passion sloegen de handen ineen voor de e-Plein Air. Ze namen de iconische 4L (‘Quatrelle’) als basis en voorzagen hem van een aangepaste carrosserie en een elektrische aandrijflijn. Die aandrijflijn is afkomstig van de Renault Twizy, dus verwacht geen actieradius-wonderen, maar voor een beetje flaneren langs het strand moet het rijbereik wel genoeg zijn. De e-Plein Air is met een wagengewicht van 580 kilo overigens vederlicht.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer