strictly cars with character

Supercar Milan Red blijkt een hoax

8 oktober 2019

De oprichter van het Oostenrijkse Milan Automotive, oud-coureur Markus Fux, verdwijnt een paar jaar achter de tralies. Zijn beloofde Milan Red-supercar blijkt namelijk alleen op papier te bestaan.

Vorig jaar kwam het Oostenrijkse Milan Automotive in het nieuws. Haar debuutmodel dat luistert naar de naam ‘Red’ zou namelijk met gemak 400 km/u halen. En een sprint van nul naar honderd kennen in minder dan 2,5 seconden. Dat alles verkregen uit een 1.325 pk sterke 6,2-liter V8. Geen elektro-power, maar een ouderwetse benzinekrachtbron vormde het hart van de 1.300 kilo zware Milan Red.

Milan Red

Er zouden 99 exemplaren van de hypercar worden gebouwd. En 18 gelukkigen hadden al 2,3 miljoen dollar bij elkaar gespaard om de uit koolstofvezel opgetrokken ‘Red’ te bemachtigen. Investeerders hadden CEO en oud-coureur Markus Fux bovendien geld beloofd. Maar nu blijkt dat Fux de centen niet heeft gestoken in de ontwikkeling van een supersportwagen, maar in leuke dingen voor hem zelf. Hij moest eerder dit jaar al bankroet aanvragen voor zijn bedrijf en nu blijkt dat Fux ook nog eens vier jaar achter de tralies belandt. 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer