strictly cars with character

CUPRA Ateca Limited Edition komt in een oplage van 1.999 stuks

31 oktober 2019

De reguliere CUPRA Ateca, 300 pk sterk, start bij  57.950 euro, maar als je iets meer geld wilt stukslaan krijg je de CUPRA Ateca Limited Edition. Voor 72.850 euro ben je een van de gelukkigen.

Waarschijnlijk val je met de CUPRA Ateca toch wel op, maar als je nog onderscheidener wilt zijn, dan kies je voor de Limited Edition. In totaal worden er wereldwijd 1.999 stuks van verkocht, waarmee het een vrij zeldzaam exemplaar wordt. CUPRA meldt dat er maximaal vijf Limited Editions naar Nederland komen, waarvan er twee zijn uitgevoerd in de exclusieve kleur Graphene Grey.

Sportief geluid

Een voorname extra die CUPRA Ateca Limited Edition biedt, is een titanium Akrapovic uitlaatsysteem. Die is goed voor een lekker sportief geluid en maakt de Ateca bovendien zeven kilo lichter. Verder voorziet CUPRA de Ateca van progressieve besturing, waardoor de auto nog dynamischer stuurt.

Koperkleur

De overige aanpassingen zijn vooral bedoeld voor het oog. CUPRAdost de snelle SUV uit met tal van koperaccenten. Die kun je laten contrasterenmet de lakkleuren Energy Blue en Rodium Grey of met het exclusief voor de AtecaLimited Edition bestemde Graphene Grey.

Achter de 20-inch koperkleurige lichtmetalen velgen zijn 370mm grote geventileerde Brembo-remschijven met vier zuigers per remklauwzichtbaar.

In het interieur zien we Petrol Blue Alcantara-kleurigekuipstoelen, hoogglans zwarteelementen en Copper Carbon-details terug.

360 graden

Een Top View Camera geeft 360? zicht, terwijl ook een automatische inparkeerhulp, Full-LED koplampen en een elektrisch bedienbare achterklep tot de standaarduitrusing behoren. Een mediasysteem met geavanceerde navigatie, een digitaal instrumentarium en een audiosysteem met tien speakers behoren eveneens de volwaardige uitdossing.

Sprint

De CUPRA Ateca Limited Edition haalt zijn vermogen van 300pk uit een 2,0-liter TSI turbo-benzinemotor. De Ateca sprint in 4,9 secondennaar de 100 km/u, en heeft een top van 247 km/u. De TSI-krachtbron gekoppeldaan een 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling en vierwielaandrijving.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer