Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Nieuwe Range Rover Sport: Duur en duurzaam

Er zijn van die auto’s waar het woord ‘ooit’ aan kleeft. Zo zijn er legio mensen die ‘ooit een 911’ wensen te bezitten. En voor Range Rovers, ongeacht welke versie, geldt hetzelfde. Bij de statische presentatie van de volledig nieuwe Range Rover Sport viel het woord ooit ook, maar dan vanwege wat meer interne redenen.

Volgens zijn makers is de nieuwe Sport “de meest begeerlijke, geavanceerde en dynamische ooit”. Nou is dat niet zo heel moeilijk, met een model dat pas zeventien jaar bestaat, maar desondanks was het aantal ‘ooiten’ bij de statische presentatie van de auto in het Land Rover-hoofdkwartier te Gaydon indrukwekkend. De nieuwe RR Sport  heeft, om maar wat te noemen, de langste achterspoiler ooit, heeft met het Meridian Audio Signature Soundsystem het krachtigste geluidssysteem ooit (inclusief 29 luidsprekers en 1.430 Watt versterkervermogen) én de auto heeft ook nog eens ‘de meest uitgebalanceerde rijdynamiek’ ooit, althans voor een Range Rover. Dat belooft wat.

Volledig elektrisch

Maar er zijn nog meer ooiten. Range Rover produceerde voor de nieuwe Sport de duurste promotiefilm ooit, door James Bond-stuntrijdster Jessica Hawkins met de auto de overlaat van de Karahnjukar stuwdam in IJsland te laten beklimmen. Hiervoor moest de auto niet alleen een tegenstroom van 750 ton water overwinnen, maar tegelijkertijd een steile helling menen. Wie de film van het avontuur ziet (te vinden op Youtube), krijgt automatisch respect voor de cameramannen en de bestuurder van de camera-auto, ongetwijfeld ook een Range Rover. Nou oké, nog één ooit dan. De nieuwe Range Rover Sport komt er, vanaf 2024, óók in een volledig elektrische versie. Vanaf de introductie (en inmiddels te bestellen voor prijzen van ruim een ton) is nu meteen een plug-in Electric Hybrid-versie, die keuze biedt uit systeemvermogens van 510 en 440 pk.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 4/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.