Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

ALFA ROMEO GIULIA GTA(m): PER GIULIA NAAR DE STELVIO

Onder ons: er is toch weinig mooiers te bedenken dan flink doorrijden rijden op de mooiste wegen in de Alpen? Als je dat, zoals Thomas Bangma, met een Alfa Giulia GTA(m) mag doen ben je een bevoorrecht mens. En mooier nog: hij voelde zich genoodzaakt deze haast spirituele ervaring met u te delen.

Met een Giulia naar de Stelvio. Zo’n uitnodiging sla ik niet af. Ik zou het zelfs met alle plezier in een ‘gewone’ Giulia Veloce – zie de Two of a Kind verderop - of desnoods met mijn eigen Giulia diesel hebben gedaan. Maar het bleek véél beter dan dat; naar de Stelvio met een sensationeel collectors item, waarvoor welgeteld tien landgenoten 225.000 euro neertelden, op voorwaarde dat de auto daadwerkelijk in Nederland zou worden geregistreerd.

Het was rond mijn verjaardag dat de uitnodiging kwam en daarmee voor mijn gevoel ook een beetje gerechtigheid. Ik zal dat uitleggen. Als trouwe Alfa-rijder baalde ik er al van dat de introductie van de GTAm (die het 110-jarig bestaan van mijn favoriete merk had moeten opluisteren) door een vervelend virusje uitgesteld moest worden. Toen ik later het verzoek kreeg of ik de kopers van één van de 500 te bouwen GTA’s op een paar rondjes Zandvoort wilde trakteren, teneinde het lange wachten voor hen te verzachten, dacht ik de teleurstelling van het missen van de pers-introductie op en rondom testcircuit Balocco weg te kunnen gummen. Tot een blik in m’n agenda leerde dat ik die dag op een ander circuit moest werken. Weer mis. Maar nu ging het er toch echt van komen.
Eindelijk.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 6/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.