Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Slaat Tesla door? Nieuwe Cybertruck wel érg markant

Tesla presenteerde in de Amerikaanse avond haar Cybertruck. En met z'n wel erg hoekige ontwerp, moet je bijna denken aan een 1 april-grap.

De grappen op social media zijn niet van de lucht. De ontwerper van de Tesla Cybertruck zou met vakantie zijn en toen heeft topman Elon Musk zelf maar een schetsje gemaakt, is een geslaagde. Toch had Musk ons al gewaarschuwd dat er een science fiction-achtig model onder het doek vandaan zou komen, hij verwees immers naar de film Blade Runner.

Lotus Esprit S1

Naast het opvallende voorkomen - de Lotus Esprit S1 diende als basis - overlegt de Cybertruck indrukwekkende specificaties. De elektrisch aangedreven pick-up truck - deuk- en kogelvrij - heeft een laadbak die haast twee meter diep is en dankzij de laadruimte voorin komt de Cybertruck tot 2.832 liter aan laadvolume. Aan de trekhaak kan 6.350 kilo. De topversie heeft een actieradius van 800 kilometer, terwijl de klassieke sprint in 2,9 seconden wordt afgeraffeld.

Drie versies

De Cybertruck zal in de VS 40.000 dollar kosten. Dan krijg je de Single Motor RWD. De elektromotor drijft de achteras aan je komt tot 400 kilometer ver op één acculading. In 6,5 tellen snel je van nul naar honderd en de instapversie mag 3.175 kilo trekken.

Een (prijs)stapje hoger staat de Dual Motor AWD. Die versie trekt tot 4.536 kilo, sprint in 4,5 seconden van nul naar honderd en reikt 480 kilometer ver op een keertje laden.

Topversie is de Tri Motor AWD. Dankzij drie elektromotoren is het trekgewicht, zoals hierboven genoemd, 6.350 kilo is de actieradius enorm.

De Tesla Cybertruck gaat over twee jaar in productie.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.