De Japanse motorfietsfabrikant Yamaha presenteert op de komende Tokyo Motor Show een nieuwe sportauto. Vermoedeli" /> De Japanse motorfietsfabrikant Yamaha presenteert op de komende Tokyo Motor Show een nieuwe sportauto. Vermoedeli"> De Japanse motorfietsfabrikant Yamaha presenteert op de komende Tokyo Motor Show een nieuwe sportauto. Vermoedeli"> CARROS Magazine - Yamaha sportauto op Tokyo Motor Show
strictly cars with character

Yamaha sportauto op Tokyo Motor Show

18 oktober 2015

De Japanse motorfietsfabrikant Yamaha presenteert op de komende Tokyo Motor Show een nieuwe sportauto. Vermoedelijk heeft Gordon Murray - ex-McLaren F1 - er de hand in gehad.

Op bijgaande teaserfoto is zeer vaag te zien welke kant het op gaat met de sportauto, die door Yamaha is aangekondigd met de mededeling dat het gamma van tweewielers gezelschap zal krijgen van een auto met de - voorlopige - naam 4Wheeler.

Deze 4Wheeler is het vervolg op de concept car die Yamaha twee jaar geleden liet zien. Dat concept was gebaseerd op de iStream van Gordon Murray, een soort concurrent voor de Smart. Destijds werk al verklaard dat er op deze basis meerdere modellen mogelijk waren, zelfs een cabriolet en een sportauto. Wellicht dat dit dus de sportautoversie van de iStream is, al wil Yamaha op dit moment niet bevestigen dat Gordon Murray een bijdrage heeft geleverd aan de 4Wheeler. Eind van de maand weten we meer.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer