strictly cars with character

‘Volvo V40 maakt plaats voor een SUV-Coupé’

18 januari 2019

De Volvo V40 verkoopt wereldwijd niet zo goed. Grote kans dus dat het model niet meer terugkeert. De Zweden denken aan een andere carrosserievorm binnen hun 40-reeks.

Het Britse Autocar sprak recent met Lex Kerssemakers, de baas van Volvo in Europa. Volgens Kerssemakers is de kans groot dat we na de huidige generatie afscheid moeten nemen van de Volvo V40. “We hebben over twee tot drie jaar waarschijnlijk een andere carrosserievorm nodig binnen de 40-reeks”, aldus de topman. Wat voor een auto dat dan wordt, benoemt Kerssemakers niet direct, maar hij spreekt wel over een auto die creatiever is. Autocar denkt dat het gaat om een SUV met coupé-daklijn, een populaire modelvorm onder veel autofabrikanten. Zo’n sportieve hoogpotige zou meer ruimte bieden om er elektrificatie op toe te passen en een grotere kans hebben om een verkoopkanon te worden.

Polestar 2

Het nieuwe model binnen de 40-reeks zal zich duidelijk moeten onderscheiden van de XC40. Door de auto lager en sportiever te maken, zou hij naast de XC40 kunnen bestaan. Autocar noemt de Polestar 2 als een voorbeeld hoe de nieuwe variant er uit zou kunnen zien. In het volgende decennium weten we wat Volvo voor ons in petto heeft.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer