strictly cars with character

Tesla in het rood, ondanks productierecords

25 juli 2019

Tesla leverde het afgelopen kwartaal liefst 95.200 auto’s af, maar dat was niet genoeg om een kwartaalwinst te noteren. Sterker nog, 408 miljoen dollar verlies verdween in de boeken.

Ach ja, als Daimler een kwartaalverlies van meer dan een miljard mag aantekenen, dan mag Tesla ook best rode cijfers overleggen. Dat doen de Amerikanen immers wel vaker. In het eerste kwartaal van 2019 werd immers nog 702 miljoen dollar verlies geleden. In het tweede kwartaal ging het een stuk beter, want er werd nog maar 408 miljoen dollar in rode cijfers geschreven. Daarbij moet worden aangetekend dat er 117 miljoen dollar uit de kas verdween voor reorganisatiekosten.

Hoewel de verliezen zich opstapelen, zijn er bij Tesla echter nog voldoende lichtpuntjes te melden. De afgelopen maanden leverde het liefst 95.200 auto’s af. En bovendien heeft nog altijd 5 miljard dollar in kas.

Tesla Model Y

Tesla wil bovendien de productie uitbreiden. Het denkt dat het richting het einde van het jaar 10.000 auto’s per week kan produceren. Dan wordt immers ook de Gigafactory in China geopend. Tesla verwacht ook veel van de Model Y, die over een dik jaar in productie gaat. De winstgevendheid van dat model moet een stuk hoger liggen dan de Tesla Model 3. De winstmarge op de instapversie van de Model 3 is bijvoorbeeld erg klein, meldde topman Elon Musk al. Een geruststelling voor Musk, modellen van zijn merk worden wereldwijd het meest gegoogled.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer