strictly cars with character

Terugroepactie: Lamborghini Aventador neemt 'met de vlam in de pijp' letterlijk

16 februari 2017
Op YouTube struikel je over de filmpjes van Lamborghini´s die vlam vatten. Nu hebben de Italianen ook door dat er een serieus euvel is en starten een terugroepactie. Alle Aventadors en Veneno’s met een bouwdatum tussen 22 mei 2011 en 5 december 2016 moeten bij de Lamborghini-dealer nagekeken en aangepast worden. De auto´s kunnen namelijk vlam vatten als benzinedampen in contact treden met hete uitlaatgassen.

Op volle toeren

De kans daarop is groot bij het zogenaamde ‘revven’, ofwel de motor bij stilstand flink op toeren jagen voor een fraai uitlaatgeluid. Een verhoogd risico is er eveneens voor Lamborghini-rijders die hun uitlaat vervangen hebben voor een imposanter ‘aftermarket’-exemplaar. Aangezien zo´n nieuwe uitlaat uitnodigt tot revving, komt een vlam vattende Lamborghini nog wel eens voor.

Dealerbezoek

In totaal worden 5.900 Lambo's teruggeroepen naar het dealerbedrijf. Het zijn vrijwel allemaal Aventadors, maar er zit ook een handjevol peperdure Veneno’s tussen: een dozijn vol om precies te zijn. De Veneno kent immers zijn basis in de Aventador. De terugroepactie geldt eveneens voor  diverse special editions zoals de Aventador Anniversario, Miura Homage, Pirelli Edition en Super Veloces.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer