Volkswagen heeft een actieplan voor het oplossen van de verdachte auto’s in dieselgate. 5 miljoen auto’s word" /> Volkswagen heeft een actieplan voor het oplossen van de verdachte auto’s in dieselgate. 5 miljoen auto’s word"> Volkswagen heeft een actieplan voor het oplossen van de verdachte auto’s in dieselgate. 5 miljoen auto’s word"> CARROS Magazine - Terugroepactie 5 miljoen auto’s vanwege
strictly cars with character

Terugroepactie 5 miljoen auto’s vanwege dieselgate

29 september 2015

Volkswagen heeft een actieplan voor het oplossen van de verdachte auto’s in dieselgate. 5 miljoen auto’s worden teruggeroepen.

Het gaat allemaal om auto’s van het merk Volkswagen en de berijders worden schriftelijk op de hoogte gebracht. Het eerder genoemde getal van elf miljoen zou dus betrekking hebben op alle auto’s - ook die van Audi, Seat en Skoda - die voorzien van de EA 189 dieselmotoren. Zeker is dat nog niet, want VW heeft nog geen aanvullende informatie verstrekt. De modellen die betrokken zijn bij de terugroepactie zijn onder meer de zesde generatie van de Golf, de zevende generatie van de Passat en de eerste generatie van de Tiguan. Wat er tijdens de terugroepactie wordt aangepast is nog niet bekend, maar het zou gaan om een aanpassing van de software van het motormanagement. Volgens Auto Motor & Sport zou de aanpassing van de software kunnen betekenen dat de auto minder zuinig wordt en slechter gaat presteren.

Intussen poogt het vernieuwde bestuur van de Volkswagen Group de schade te beperken. De nieuwe topman Matthias Müller beloofde dat de onderste steen boven zal komen. Morgen komt de top van de VW Group weer bij elkaar om de eerste rapporten over de kwestie te bespreken. Volgens bronnen staat in die rapporten dat al in 2005 en 2006 op de ontwikkelingsafdeling de beslissing werd genomen om software te installeren die de emissietest fopt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer