strictly cars with character

Snel nieuws uit Parijs: Jaguar, Lexus en Audi

29 september 2016
De Autosalon van Parijs is begonnen. Carros verzamelt voor u het laatste nieuws: Jaguar XF Sportbrake komt in 2017, Lexus UX Concept onderzoekt de crossover en de Audi Q5 is ruimer en lichter.

Jaguar XF Sportbrake in 2017

“Er komen meer aanvullingen op de de Jaguar familie in 2017 en ik kan bevestigen dat een daarvan de nieuwe XF Sportbrake is”, aldus Ian Callum, Hoofd Design bij Jaguar, in Parijs. De ruimtelijke XF wordt momenteel onderworpen aan de laatste praktijktest, waarna de productie start. Callum geeft verder aan dat vierwielaandrijving en geavanceerde tractietechnologie beschikbaar wordt op het complete modelgamma van de Britten.

Lexus UX Concept: eerste vormen van een nieuwe crossover

Hoe de compacte crossover van de toekomst eruit ziet, wil Lexus met de UX Concept tonen. De UX Concept is ontworpen vanuit de filosofie dat schijnbaar onmogelijke combinaties toch mogelijk zijn. Zo is de auto robuust, maar toch behendig. Klinkt allemaal een beetje ingewikkeld, maar de innovatieve 3D Human Machine Interface (HMI) en hologram-achtige displays aan boord mogen er zijn. Verder beschikt de vierwielaangedreven UX Concept over een geëvolueerde ‘spindle grille’, een transparante A-stijl, zelfdimmende elektro-chromatische ruiten en camera’s in plaats van spiegels. Ook zijn de stoelen ontworpen volgens het Lexus Kinetic Seat Concept. Ook in Parijs: de nieuwe Lexus IS 300h, de Lexus NX 300h Sport Edition en Lexus LC 500h.

Audi Q5: ruimer en lichter

De ster bij Audi in Parijs is de tweede generatie van de Audi Q5. De auto is iets langer dan zijn voorganger maar toch 90 kilo lichter. Er is vooral hard gewerkt om zijn onderstel te verfijnen. Er is sprake van een nieuwe vijflink-wielophanging en elektromechanische stuurinrichting. Daarnaast is er te kiezen voor een onderstel met demperregeling en staat ook adaptieve luchtvering met demperregeling en instelbare carrosseriehoogte op de optielijst. Voortaan beschikt de Audi Q5 over een dwarsverkeerassistent en afslagassistent. Van de vijf leverbare motoren opent de 2.0 TDI met 150 pk het bal. De sterkste dieselmotor is een 3.0 met 286 pk en 620 Nm. De enige benzinemotor is de 2.0 TFSI met 252 pk. Begin 2017 staat de Audi Q5 in de showroom en tegen die tijd zijn ook de prijzen bekend.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer