Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Sneak preview: CARROS #2-2021 (1)

CARROS #2-2021 ligt rond 25 maart in de kiosk en –als je abonnee bent (al van 42 euro per jaar) – op de deurmatHet is, al zeggen we het zelf, weer een prachtexemplaar geworden. Een sneak preview:

Maybach is in 1909 opgericht door Wilhelm Maybach en nu alweer al zo’n zestig jaar gekoppeld aan Daimler c.q. Mercedes-Benz. Een mooie historische naam dus, die vooral gewaardeerd wordt door de Duitse upper class. Is dat ook de doelgroep van de recent gelanceerde uberSUV, de Mercedes Maybach GLS 600?
De Cross Turismo is de lifestyle variant van de Porsche Taycan, die  naar verwachting meer dan de helft van de Taycan-verkopen gaat uitmaken.  Toch kan ook deze versie het gevoel van een kleine auto te rijden niet helemaal  wegnemen, merkte Erik Kouwenhoven toen hij in het eerste prototype stapte.
Normaal zou een Yaris de kolommen van dit blad nooit halen. Maar de GR Yaris is een homologatiespecial voor de rallysport en  daarmee een spirituele opvolger van bommetjes als de Peugeot  205 Turbo 16, Lancia Delta HF Integrale en MG Metro 6R4. Ja, dat verandert de zaak.
De Fiat 6C 1500 in dit verhaal is uniek. Niet omdat het type nu zo uitzonderlijk is, maar door z’n historie. De auto werd namelijk in 1936 gekocht door F1-coureur Luigi Villoresi. Hij en zijn eveneens racende broer gebruikten de auto in het begin van hun carrière, die zou leiden tot racen op het hoogste niveau.
Kort en goed: update uit de wereld van stijlvol autorijden. Dit keer: snelle stappers, de 300 SL door kennersogen, kogelvrije beenruimte en meer.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.