Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

SKODA Octavia RS iV: plug-in hybride met 245 pk

Volgende maand presenteert SKODA haar nieuwe Octavia RS op de autosalon van Genève. De sportieveling krijgt de toevoeging ‘iV’ en dat betekent: er is een elektromotor aan boord.

De aankomende generatie van de SKODA Octavia RS iV combineert een 1,4-liter viercilinder benzinemotor met een elektromotor. Het systeemvermogen komt zo uit op 245 pk en dat is ruim voldoende om de meest recente Octavia RS te overtreffen. Die versie schopte het namelijk tot 230 pk. Hoe snel de nieuwe RS van nul naar honderd sprint, houdt SKODA nog even onder de pet tot de autosalon van Genève begin maart.

Liftback en combi

Het Tsjechische merk is wel al zo vriendelijk om de eerste schetsen van de SKODA Octavia RS iV vrij te geven. Er komt een vijfdeurs liftback aan en een rappe Combi. Ze zijn voorzien van grote wielen, dikkere bumpers, de nodige aerodynamica en donkere designdetails. Naar verwachting staat de nieuwe SKODA Octavia RS iV dit najaar in de showrooms, omdat eerst de reguliere SKODA Octavia het dealerbedrijf binnenrijdt. De nieuwe generatie doet dat aankomende zomer.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.