strictly cars with character

Range Rover SVAutobiography Dynamic is neusje van de zalm

10 augustus 2016
Land Rover heeft de Range Rover van modeljaar 2017 klaar staan. Er is meer techniek aan boord en meer luxe, zeker wie kiest voor de sportieve SVAutobiography Dynamic-uitvoering. De Range Rover modeljaar 2017 biedt nieuwe semi-autonome rijhulpsystemen aan. Tot de handige nieuwe snufjes behoren onder meer Advanced Tow Assist waarbij achteruit rijden met een aanhanger makkelijker wordt, alsmede verkeersboordherkenning en een vermoeidheids- en rijstrookassistent. Ook heeft Land Rover in MY’17 oog voor het offroad-karakter van de SUV. Low Traction Launch helpt de bestuurder door wielspin te reduceren bij het wegrijden op een helling of als de ondergrond nat en zacht is. Daarnaast is Land Rover aan de slag gegaan met het infotainment-systeem. De bediening is versimpeld en het is mogelijk om op afstand het klimaatsysteem en de motor van de auto te starten.

Range Rover SVAutobiography Dynamic

Voor de fijnproevers is voortaan ook de Range Rover SVAutobiography Dynamic te bestellen. Voorzien van een 550 pk sterke 5,0-liter supercharged V8 – goed voor 680 Nm aan koppel – snelt de Range Rover in 5,4 tellen van 0 naar 100 km/u. Voor extra sportiviteit is de rijhoogte met 8 mm verlaagd en zijn de wielophanging, veren en dempers aangepast voor een dynamischer weggedrag, terwijl het Dynamic Response-systeem helpt om overhellen tegen te gaan.

Graphite Atlas

In het  interieur van de SVAutobiography Dynamic zijn met leder bekleedde stoelen te vinden,  contrasterende stiksels, afwerkingen in houtfineer en diverse sportieve details. Uiterlijk onderscheidt de Range Rover SVAutobiography Dynamic zich door middel van de in de kleur Graphite Atlas gespoten grille, motorkapdetails en luchtinlaten in de zijschermen. Ook de vier verchroomde uitlaatstukken ontbreken niet, net zoals lichtmetalen velgen die tot 22-inch grootte te bestellen zijn en in drie kleuren, De Range Rover voor modeljaar 2017 is per direct te bestellen vanaf € 126.864,-. De SVAutobiography Dynamic begint bij € 244.264,-.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer