Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Prinsheerlijk: per Alpine A110 langs Gelderse kastelen

Ons land heeft zóveel mooie routes die we graag met u delen! Allemaal makkelijk aan te rijden en in een relatief korte tijd te ervaren. Eén zo’n pareltje bevindt zich in Gelderland, doorkruist de Veluwe en eindigt in het Land van Maas en Waal. Merlijn Viersma reed de route met een heerlijke Alpine A110.

We hebben het hier over een route langs enkele van de vele Gelderse kastelen, die iedereen kan rijden. Wij kregen de hoofdredactionele Alpine A110 tot onze beschikking, met daarbij de tip vooral niet méér dan het hoognodige mee te nemen. Want je kunt van de Alpine veel zeggen, maar niet dat hij veel opberg- of bagageruimte heeft.

Toch is dit Franse, tweezits sportwagentje een magnifiek vervoermiddel voor onze trip. Hij oogt geweldig, getuige ook de vele opgestoken duimpjes. Motorisch biedt hij alles wat je je maar wensen kunt. Alvast een paar gegevens: een midscheeps geplaatste 1,8 liter viercilinder turbomotor van 252 pk, een zeventraps automaat, een leeggewicht van 1.100 kilogram en een moeiteloze sprint naar ‘100’ in pakweg 4,5 seconden.

Dit, gecombineerd met een ronduit sublieme wegligging en een prijs van net geen zeventig mille maakt van de Alpine een begerenswaardig bezit. Misschien niet als ‘daily user’ of voor kilometervreters, maar voor erbij ishij moeilijk te kloppen.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 5/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.