strictly cars with character

Porsche Macan-update gepresenteerd in China

26 juli 2018
In 2014 werd de Porsche Macan geïntroduceerd als compacte SUV onder de Cayenne. Na vier jaar vindt Porsche het nu tijd voor een facelift. De doorlopende led-lichtstrip aan de achterzijde is de meest opvallende wijziging aan de nieuwe Macan. Maar ook is hij voortaan uitgerust met led-koplampen aan de voorzijde. Porsche heeft de bijpuntsessie meteen gebruikt om een kwartet nieuwe lakkleuren te introduceren; Miamiblauw, Mambagroen metallic, Dolomietzilver metallic en Krijt.

Nieuwe opties

Op de optielijst staan voortaan zaken als een GT-sportstuurwiel, ionisator en filehulp. Het GT-sportstuurwiel is voorzien van een knop om de rijmodus gemakkelijk aan te passen. Dan moet je wel het Sports Chrono Pakket-pakket hebben besteld anders doet het knopje niets. De optionele ionisator moet de luchtkwaliteit in het interieur verbeteren. Als nieuw rijhulpsysteem geldt de filehulp; een systeem dat automatisch accelereert en afremt bij langzaam rijdend verkeer.

Verfijningen in het interieur

In het interieur heeft Porsche eveneens wat aanpassingen gedaan. Het touchscreen op de middenconsole is een maatje groter geworden en er zijn meer connectiviteitstoepassingen voorhanden. Zo kun je het navigatiesysteem voortaan met de stem bedienen. Voor wat extra rijdynamiek hebben de Duitsers het chassis onder handen genomen en bredere banden op de achteras gemonteerd. De velgmaten lopen op tot 21-inch.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer