strictly cars with character

Porsche 911 plug-in hybride op komst

11 maart 2016
Voor het vijfde jaar op rij haalt Porsche een recordwinst, met dank aan hun beide SUV's - de Cayenne en Macan. Voor de komende jaren zijn de ogen vooral gericht op verdere elektrificatie van het aanbod. Het gaat Porsche financieel voor de wind. Het afgelopen kalenderjaar was fiscaal gezien het beste ooit. De operationele winst steeg met 25 procent tot 3,4 miljard euro. De nieuwe Porsche Macan was voor een groot deel verantwoordelijk voor dat succes. Met meer dan 80.000 verkochte exemplare wereldwijd liet het grote broer Cayenne – goed voor ruim 73.000 verkochte modellen – achter zich. Beide SUV’s zijn van vitaal belang voor Porsche, want er werden in 2015 in totaal net iets meer dan 225.000 auto’s afgeleverd (19 procent meer dan in 2014).

Stroom

Voor de komende jaren zal er vooral geïnvesteerd worden in de elektrificatie van het wagenpark. De volledig elektrisch aangedreven Mission E – een vierdeurs vierzitter met een systeemvermogen van meer dan 440 kW/600 pk en een actieradius van meer dan 500 kilometer - wordt realiteit voor het eind van het decennium en ook een plug-in hybride versie van de 911 is op komst.

Duur

Dat de productiekosten voor een plug-in hybride zo’n 10.000 euro hoger zijn dan een vergelijkbaar model met een brandstofmotor moet geen beletsel zijn voor een spoedige introductie, laat de financiële topman van Porsche Lutz Meschke weten. De hogere kosten mogen niet op het bordje komen van de consument, zegt hij in een videotoespraak. https://www.youtube.com/watch?v=cqG2iJVLkek

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer